Avsnitt

MODIGA MÄNNISKOR AVSNITT 152 – HILLEVI STRÅGE

HILLEVI STRÅGE OCH ZOIA ZAKARIASDOTTER

Hillevi Stråge är teaterpedagog, sjuksköterska och coach. Hon har hela sin yrkesverksamma karriär jobbat med barn och ungdomar.

Hon har gått kurser om världens barn, barns rättigheter, samtalstekniker, barns behov, barn i utsatta situationer, barn och våld, arbetsrätt, juridik, skolfrånvaro, mötesteknik, SIP-möten, systemteori, lågaffektivt bemötande, NPF, konflikthantering… för att nämna en del. De senaste åren har hon fördjupat sig kring skola, skolfrånvaro och hur det påverkar barn och deras vuxna, genom det har hon haft kontakt med över hundra familjer som kämpar med skola.

”Jag har genom alla år träffat många barn som av olika anledningar inte mår eller har det bra. Och jag vill prata om varför. Jag tycker att det är enormt viktigt att vi vuxna granskar vårt förhållningssätt till barn och tar ansvar för deras situation på riktigt. Det här är frågor som jag av olika anledningar upplever är provocerande i flera sammanhang vilket jag ser som ännu en viktig anledning att belysa just det.”

Lyssna på detta viktiga samtal om skolan, utifrån barnens perspektiv.

Modiga Människor ger en röst till de som inte hörs i vanlig media! Stöd gärna det arbetet. Du kan göra genom att dela vidare mina avsnitt, eller donera en Gåva. Swish: 123 092 3631, Bg: 378-3933, eller Paypal: https://www.paypal.com/paypalme/modig… Patreon: https://www.patreon.com/user?u=70030335

Stort TACK till alla er som gör att Modiga Människor finns och är en kanal att räkna med!