Avsnitt

MODIGA MÄNNISKOR AVSNITT 129 – JULIA CAESAR

Julia Caesar spelar en otroligt viktig roll i vår samtid. Hur viktig tror jag inte ens jag själv förstod förrän nyligen. Julia beskriver nämligen det hon ser och hon har vågat kritisera den våg av invandring vi haft. Hon har även kritiserat den egna journalistkåren för att inte längre göra sitt ”ursprungliga” jobb. Nämligen att leverera oberoende journalistik. Julia Caesar är inte hennes riktiga namn. Då Julia valde att börja skriva för alternativmedia 2010, så valde hon att göra det under pseudonym. 2015 gav sig pressen på Julia och hon blev utsatt för ett mediadrev, med enorma proportioner. Julias anonymitet röjdes av den frilansande journalisten Annika Hamrud. Helt emot den egna kårens pressetiska regler. Julia har en 25 årig karriär bakom sig, bl.a 22 år på DN. Hon har skrivit åtta böcker.

Hon skriver på den egna bloggen. https://juliacaesar.blog/om/ Hon har en egen kanal på Youtube.    • PK-landet   Här nedan finner ni länkar till en del av det som hände 2015: Åsa Linderborg i Aftonbladet: https://www.aftonbladet.se/kultur/a/B… P1 Medierna släppte fram frilansen Annika Hamrud (som var den som avslöjade hennes identitet i Expressen den 2 september 2015) för att fritt fortsätta smutskastningen: https://sverigesradio.se/avsnitt/598149 ”Hon är en skicklig skribent. Det som gör henne till en maktfaktor är språket. Ord är makt. Om hon var en sämre skribent skulle relevansen vara mindre.” Ulrika Knutson i Göteborgs-Posten DN:s chefredaktör Peter Wolodarski sa redan 2013 att ”vi kommer att satsa mer på agendasättande journalistik”

Modiga Människor ger en röst till de som inte hörs i vanlig media!
Stöd gärna det arbetet. Du kan göra genom att dela vidare mina avsnitt, eller donera en Gåva.
Swish: 123 092 3631
Bg: 378-3933 Paypal: https://www.paypal.com/paypalme/modigamanniskor 
Patreon: https://www.patreon.com/user?u=70030335

Stort TACK till alla er som gör att Modiga Människor finns och är en kanal att räkna med och att vi fortsätter sprida mod!

Videoediting by @lightoflotta